Brasserie Bernard

een moment voor jezelf, een moment voor elkaar...

25 jaar!

Ik kan als geen ander enthousiast raken als we over Brasserie Bernard praten. Hoe is het zover gekomen? Als jonge dame uit Oud-Vossemeer heb ik de landbouwschool en slagersvakschool gevolgd. Hier zie je dus al dat “eten” in mijn Roots zit. Maar ook de liefde en verzorgen van dieren, zo is mijn hobby paardrijden, zo kom ik helemaal tot rust. In de winkel zie je nog een foto waar ik af en toe even naar kijk als het erg druk is.

Het is hard werken om iets te bereiken, zo ben ik opgevoed. In onze branche is service belangrijk. Als klant wil je genieten en dan verwacht je een glimlach en natuurlijk lekker eten. Mensen naar het zin maken is dan ook iets wat fijn is om te doen. Als je goed voor klanten zorgt dan krijg je hier ook iets voor terug. Hoe kun je anders 25 jaar lang als horeca gelegenheid staande houden.

Hier was vroeger banketbakkerij Smaal gevestigd. Toen bakkerij Smaal stopte heb ik alles overgenomen. De eerste vijftien jaar was "Boulangerie-Patisserie" Bernard een bakkerij met daarnaast een kleine lunchroom. Tien jaar geleden heb ik besloten om verder te gaan als lunchroom en de bakkerij af te stoten.

In de loop der jaren is het koopgedrag van klanten veranderd. jaren geleden kwamen mensen weleens een kopje koffie drinken maar er werd nauwelijks in de stad gegeten. Nu gaan mensen als ze in de stad zijn veel gemakkelijker een kop koffie drinken en iets eten. Met ingang van één februari is de naam veranderd in Brasserie Bernard. Dit past beter bij de zaak en ik hoop hierdoor ook meer jonger publiek naar de zaak te trekken. Zo zijn we gestart met actief Social media maar om meer naamsbekendheid te krijgen en te laten zien wie we zijn en wat we maken. Ook de Google bedrijfspagina is nu een feit (Google+). klanten kunnen hun foto’s kunnen plaatsen een review plaatsen en onze post lezen.

Onze kaart is uitgebreid omdat ik een Bourgondiër ben! Zo kan ik genieten van lekker eten en drinken. Hetzelfde wil ik de klanten bieden. Dit vraagt veel van de keuken qua planning en organisatie want je hebt te maken met een diversiteit aan verse producten en je wilt vanwege de versheid de voorraad beperkt houden.

Van een lekker ontbijt met verse jus d’orange, een smaakvolle lunch tot een drie gangen-menu, er is voor ieder wat wils. Op de menukaart staan gerechten zoals een luxe salade, diverse broodjes en carpaccio. Alles wordt met verse producten bereid. Natuurlijk kun je bij Brasserie Bernard ook terecht voor een heerlijk kopje koffie of thee waarbij je keuze hebt uit een groot assortiment gebak. Daarnaast kun je lekker genieten van een volledig verzorgde high-tea.

Het contact met de klanten is belangrijk. “Sommige klanten kwamen hier al met hun kinderen en nu zie je deze kinderen ook hier binnenkomen. Je bouwt met je vaste klanten een vertrouwensband op en dat is heel fijn. We proberen een huiskamergevoel te creëren voor onze klanten”.

Ria de Jager: 19-4-2018